OZ psovodi SR

Organizácie a projekty zo Slovenska, z Čiech, ale aj zo zahraničia.

Re: OZ psovodi SR

Poslaťod Brutus » Štv 29. Júl 2010 15:09:22

Trapas ked ma take obycajne obcianske zdruzenie v nazve nieco ako "Slovenskej republiky". Ako by slo o nejaku statnu organizaciu. Existuju aj take, ktorych skratka evokuje akoby slo o kynologov policajneho zboru SR. Potom je len krocik od toho, ze casto sa aj stary chlap v rokoch na verejnosti hra na nieco na co nema ani gule ani pravomoci. Bohuzial pre absenciu statu v tejto oblasti sa taketo amaterske obcianske zdruzenia a ich sposoby casto toleruju. Takemu pubertakovi zas staci nejaky ten vyjazd s policiou pri zachrane nezvestneho a uz si mysli, ze ma pravomoci verejneho cinitela a to este aj vo svojom volnom case.

Na Slovensku by som sa necudoval ani, tomu keby neziskovka ziadala nahradu za usli zisk a obcianske zdruzenie so zlym menom na zaklade faktickych skusenosti ziada ocistenie dobreho mena ktore svojou vlastnou vinou nema.....

Na Slovensku plati:
1. zlodej krici chytte zlodeja
2. rob to ako chces hlavne vyvolaj pocit ze je to profesionalne...

Ked sa nevyzreti ludia hraju na riaditelov a funkcie je to smiesne a niekedy aj tragikomicke. Poniektorym asi chyba prava pionierska organizacia a s tym spojene funkcie, tak zakladaju jedno OZ za druhym. Preco to nespojit aj s pripadnymi grantami, sponzorskymi darmi... Kedy sa konecne niekto zamysli nad tym, ze OZ vykonava zarobkovu cinnost casto v oblasti kde je pre vykon zivnosti potrebna urcita klasifikacia, odbornost, spolahlivost a hlavne prakticke vedomosti ci skusenosti... Obchadzat "ziskovu" cinnost tym ze zo zakaznika kupujuceho si sluzbu urobim clena OZ je trapas. Jedno je mat neziskovku a financie ziskane ucelne pouzit na transparentne ciele, ine je budovat si takto hotel pre psov ci vycvikarske stredisko s mastnymi palkami v cenniku! Potom to uz ani nie je tak neziskove OZ ale skor zivnost... Jeden subjekt musi splnat urcite kriteria a druhy skoro nic lebo je "len" takym Obcianskym zdruzenim, kde si clenovia vzajomne vymienaju skusenosti a pomahaju...Mam pocit, ze stat to takto toleruje prave preto, ze v urcitych oblastiach "nestiha" a tak moze "cvicit" psa niekto kto s tym nema ziadne skusenosti, alebo zachranovat ludske zivoty na oficialnej akcii aj clovek co vie prvu pomoc davat na zaklade nejakej par minutovej instruktaze, co sa nazve kurzom....

Co tak zalozit OZ "inspektori Slovenskej republiky"??? To by malo vacsiou vahu ako inspektori SZ. Mozno aj na RVPS by zasalutovali kym by zistili, ze je to obycajne OZetko....

Ked si blbec mysli, ze admin je trestopravne zodpovedny za nazory pisatelov na fore tak je naozaj blbec. Admin by mal zasahovat tam kde niekto viditelne porusuje zakon - rasizmus, pedofilia,....Admin fora nemoze byt sudcom a zmazat prispevok ineho prispievatela, ak tento prehlasi nieco o com druha strana moze tvrdit ze je to loz. Admin nie je sudca a preto nemoze zasahovat do prav ineho (sloboda prejavu) len preto ze niekto pride s nejakym "bububu" navyse ak je zrejme, ze kritika nie je len na zaklade JPP, ale osobnych skusenosti viacerych prispievatelov. To by sa pravda veru tazko pisala...a to by bolo hulvatom sveta zit, ak by stacilo strasit podanim trestneho oznamenia bez ohladu na to ako to v skutocnosti naozaj je!

Mimochodom - dotycny obvinuje "clenov" OZ? Je naozaj natolko neinteligentny, ze si mysli, ze kazdy kto na forum pise je clenom zdruzenia? No ja neviem, ze by som bol a keby som s nim mal negativnu skusenost tak sa ju tu nebojim napisat ak by bola pravdiva!!! Skusenost s nim osobnu nemam, ale s podobnymi "zachranarskymi" OZetkami a ludmi okolo nich ano..... Bohuzial viac negativne ako pozitivne ci uz vo vztahu k zvieratam alebo k ludom.

Podavat trestne oznamenie na OZ preto, ze niekto na fore vyjadril svoj nazor ci osobnu skusenost? Potom ma dotycny pravne vedomie v nocniku a nie v hlave...
Brutus

Poslaťod babygrinder » Štv 29. Júl 2010 15:43:13

prinajhoršom sa všetci stretneme na polícii :smajl122:
babygrinder

Poslaťod Brona » Štv 29. Júl 2010 15:47:36

babygrinder píše:prinajhoršom sa všetci stretneme na polícii :smajl122:

Dobre ale potom to mlademu muzovi vyfakturujem :28:
Obrázok užívateľa
Brona

Poslaťod Dany » Štv 29. Júl 2010 16:25:12

Brutus, ty si im písal, lebo ja áno, a presne tak, vyhrážajú sa TO Všetkým prispievateťom na PD.
Teraz musím letieť, ale keď budem mať trochu času, skopírujem sem tú ich odpoveď.
Je to trefné, čo si napísal.
Dany

Poslaťod Brutus » Štv 29. Júl 2010 18:01:30

Dany píše:Teraz musím letieť, ale keď budem mať trochu času, skopírujem sem tú ich odpoveď.

Pozor na to. Mam pocit, ze zverejnit alebo poskytnut (bez suhlasu) kopiu vzajomnej korenspondencie tretej strane nie je pravne v poriadku. Preto ked uz tak radsej nekopirovat, ale napisat vlastnymi slovami.
Brutus

Poslaťod Dany » Štv 29. Júl 2010 18:05:25

OK
Dany

Poslaťod Brona » Ned 01. Aug 2010 15:17:30

Brutus píše:
Dany píše:Teraz musím letieť, ale keď budem mať trochu času, skopírujem sem tú ich odpoveď.

Pozor na to. Mam pocit, ze zverejnit alebo poskytnut (bez suhlasu) kopiu vzajomnej korenspondencie tretej strane nie je pravne v poriadku. Preto ked uz tak radsej nekopirovat, ale napisat vlastnymi slovami.

Tak co napisali Dany?
Obrázok užívateľa
Brona

Poslaťod xmichaelox » Str 11. Aug 2010 22:00:50

heh, to OZ-ko je inak suprove :smajl122: , pytaju grant od mesta 30 tis. eur, haha, maju asi prilis velke oci,,, u nas v ZA da mesto, "ak vobec da" tak 3300 eur,, po starom to bolo 100.000sk na projekt. Dalej maju posobnost cca dva mesiace a uz tam maju dve percenta ,,, to kde videli ???!!! musia byt asi fakt nemysliaci, ked si davaju na stranku taketo veci,,,, ved predsa na dve percenta ma N.O. narok az po jednom roku posobnosti,, nemam slov, fakt pazrave oci.....
A co sa tyka trestneho oznamenia za ohovaranie,, tak fakt nepochodia, aj keby po hlave skakali,,, pretoze trestneho cinu ohovarania sa dopusti podla zakona ten, kto o inom tvrdi NEPRAVDU, cize vymyslene skutocnosti a tu nik nepisal nieco vymyslene ,,, a dalej je tu sloboda prejavu, ako pisal Brutus ...
.. inak tie fotky co maju na stranke "menovanie" ,, to je fakt uchvat ,,, to mi pripomenulo, ked na SK este frcala pyramidovka ASTRAN :smajl122:
.. a ci nemaju nahodou nieco spolocne s K-ckom zo ZA ? ,,, noooo,,, mne sa zda, ze ano,,, a to chamtivost a vidinu velkych ziskov :smajl133: to nema so zachranarcinou a dobrovolnostou naozaj nic spolocne, ale co uz, aj taky su medzi "nami" , co chcu zarabat na nestasti druhych :23: ale takych organizacii je na SK viac.....
Obrázok užívateľa
xmichaelox

Predchádzajúci

Späť na Organizácie a projekty

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť