Všetko záleží od konkrétnych výsledkov - napríklad, čo je príčinou - nádor kôry nadobličiek alebo nádor hypofýzy. Podrobnejšie sme zatiaľ jeho problém, stav a prípadnú liečbu nekonzultovali, kým nemáme v rukách podrobnejšie výsledky...
Viac o Cushingu si môžete prečítať tu -
http://www.havino.net/index.php?option= ... iew&id=901Avšak Irkov stav nasvedčuje tomu, že sa ochorenie potvrdí.
Veterinár spomínal viac prípadov psíkov. Jedného dali majitelia utratiť a o ostatných nemá informácie. Liečba je finančne náročná - čo som sa ja dočítala tu na fóre tak cca 70 € mesačne. Teda pokiaľ sa k tomu nepridružia ďalšie problémy. Napríklad cukrovka a podobne.
Na Slovensku sa tieto nádory pravdepodobne ani neoperujú.
Stav zvieraťa s týmto ochorením sa môže udržať v norme pomocou liekov, ale už som čítala aj o prípadoch, kedy liečba nepomáhala... Takže v prípade Irka nemôžeme robiť závery, kým nemáme výsledky. V každom prípade to bude ťažké. Hlavne s jeho adopciou. A toho sa obávam najviac...
Ale nechceme to s ním vzdať... Je ešte príliš skoro... Myslím si, že Irko ešte vo svojom živote nič pekného neprežil. A ak aj áno, tak strašne málo...

Chudáčik... Nemá v živote šťastie...