všetci, dlho som tu nebola a len zíram- ved je to horšie a horšie. tá veverička ak bola malá a pásikavá tak je to burunduk - niečo ako škrečok. ja chodievam ku kauflandu v rači - aj tam je oc galéria a super zoo- vo veľkej sklenenej vitríne dve ary - ak tam vojde predavačka maznajú sa, hned vedla dve malé opičky - druh neviem, asi kapucín alebo čo. kupodivu nápisy- neklopať na sklo, opičky majú celkom fajn- skoro ako v domovine, samozrejme všetko je na predaj, potkankovia, škrečky, myšky, zajkovia, fretky , papagáje - ale k môjmu údivu sú všade nápisy - nedávať ruky, hryzú atd.alebo sú za plexisklom, personál milý, teraz je tam jeden predavač tuším len na maznanie sa zo zvieratkami

- idem tam mrknúť "kamošku" - žako menom babulka - vždy mi povie kukuk a otrčí bruško na hladkanie. predavač sa minule hral z fretkami - prvý raz som to mala na rukách.
a tie rybky boli asi bojovnice, neviem ako sa množia, ale dajú sa tuším chovať len po jednej- sú veľmi agresívne, žerú jedna druhú-preto to množenie- možno len ked sa chcú páriť. v super zoo majú aj ryby pekné akvárka z nápismi - neklopte nám na sklo, my vám neodklopeme

, ceny parádne, ale podmienky pre zvieratká na predaj vcelku vyhovujúce. a večer je tam tma , takže zvieratká majú kludnú noc.
a druhý obchod - pet center v tescu na zlatých pieskoch- všetko ba, kam tiež chodím za mojou "láskou"- stojí len 2200 euro

, volá sa miško a je to kakadu a veľký chudák

za tie peniaze si ho nik nekúpi tak je akože výstavný. volieru má síce parádnu, personál sa mi sťažoval,že hlavne cez víkend tam chodia známi majiteľov z deťmi a miško je vtedy fakt chudák. žial, nemôžu im nič povedať

. jediné, čo tam je- prsty do klietky na vlastné nebezpečie. mna má miško veľmi rád- aj pusu mi dá, labky či pazúriky podá, celý sa natlačí na mreže a nechá sa škrabkať. vždy mu sľúbim,že už vykradnem banku a prídem si ho kúpiť

snád sa to nenaučí opakovať a na rozlúčku mi vždy povie ahoj

. ale zajkovia sú v klietke bez vrchnáka- deti to tiež naťahujú, inak tam majú zopár anduliek, pyrury, korely, neofémy- nič moc, klietky sú ok, ešte je tam večer tma, je to oddelené od tesca chodbou, svietia len také orientačné svetlá pre kontrolu. takže aj zvieratká sa dajú predávať vcelku na úrovni, asi záleží na majiteloch. šteniatka som tiež nikde v predajni nevidela- to čo je ?